KAMPUNG HIJRAH DALAM DILEMA

KAMPUNG HIJRAH DALAM DILEMA

PERSOALANNYA

· DENGAN IZIN ALLAH SWT, BN NEGERI SARAWAK AKAN BERJAYA MEMBENTUK KERAJAAN BARU SELEPAS PILIHAN RAYA NEGERI PADA 16 APRIL 2011.

APAKAH YANG AKAN TERJADI KEPADA KAMPUNG HIJRAH?

· SEGALA IKHTIAR DAN TITIK PELUH WARGA KAMPUNG HIJRAH BELUM MENDAPAT RESTU DARIPADA ALLAH SWT. SERTA TIDAK MENDATANGKAN HASIL YANG DIHARAPKAN SELAMA INI

· SEBABNYA, KUASA PEMIMPIN MASA KINI TERLALU “HEBAT” BERBANDING KUASA ALLAH SWT

· APAKAH KEDEGILAN PENDUDUK KAMPUNG HIJRAH UNTUK BERPINDAH SELEPAS DIBERI AMARAN KERANA MEMPERTAHANKAN HAK KE ATAS TANAH MILIK SENDIRI MENGUNDANG “BENCANA” SERTA KEDAIFAN YANG MELANDA PADA MASA KINI????

· KAMPUNG HIJRAH SUDAH DIISTIHARKAN SEBAGAI ZON TIDAK SELAMAT

· ANDAIKATA BN MENANG PILIHAN RAYA KE 10 , PASTINYA TSUNAMI BN DIRAMAL MEMBADAI KAMPUNG HIJRAH LEBIH DASYAT LAGI BERBANDING TSUNAMI YANG MELANDA JEPUN PADA 11 MARCH, 2011.

AYUHLAH! SAUDARA-SAUDARI.

BERSEDIALAH UNTUK MENYELAMATKAN DIRI, KAUM KELUARGA SERTA HARTA BENDA KITA DARIPADA MALA PETAKA YANG BAKAL MELANDA KITA SELEPAS 16 APRIL 2011

KAMPUNG HIJRAH, KAWASAN N.49 NANGKA SIBUbloody wealth/harta berdarah,taib mahmud

TERKINI DARI KAMEK

Monday, April 11, 2011

BUKTIKAN!! Manifesto Be END yang NO.6 FAKTAR !!! atau hanya sekadar janji Tin Kosong !!!

BUKTIKAN jika ini MANIFESTOR Be END SARAWAK adalah Bukan Sekadar Tin KOSONG!!!
tersenyum......bila terbaca manifestor yang ke-6

6) MENJAMIN HAK RAKYAT KE ATAS TANAH MEREKA DIPELIHARA
 
  
DAN APA SUDAH JADI DENGAN TANAH YANG DI DIAMI OLEH SEMUA PENDUDUK DI KAMPUNG HIJRAH YANG TELAH DISERAHKAN KEPADA LCDA!!!
TERJAMINKAH HAK MEREKA!!!


Maksud FAKTAR:
membawa maksud kepada sesuatu informasi yang mempunyai kesahihan yang sah berdasarkan bukti-bukti yang jelas.
JIKA APA YANG TELAH DIMANIFESTORKAN OLEH Be End ADALAH FAKTAR SILA BUKTIKAN KEPADA PENGUNDI 
DI KAMPUNG HIJRAH 
SEKARANG 
SEBELUM 16 APRIL 2011. 

MAMPUKAH Be End MELAKUKANNYA SEBELUM 16 APRIL 2011

ATAU

SATU PEMBOHONGAN !!!!

1 comment:

 1. salah satu komen di

  http://sebanaku-sarawak.blogspot.com/2011/04/bn-manifesto-for-state-election.html?showComment=1302514955241#c6061608666026015700

  Bikin Saya Marah said...

  1) Memelihara keamanan, keharmonian, kestabilan dan tadbir urus yang baik untuk Sarawak (INI KERJA POLIS, TENTERA & PEGAWAI KERAJAAN. BUKAN BN PUNYA.)


  2) Memelihara alam sekitar, budaya, warisan dan kepercayaan semua kaum (SEE WHAT BN AND TAIB HAVE DONE. FOREST REAPED OFF FOR HIS ILL GOTTEN GAINS)


  3) Menyediakan peluang pekerjaan untuk semua (SO MANY DEGREE HOLDERS NO WORKS. BUSINESSMEN SUSAH CARI MAKAN. ALL TAKEN BY CMS, NAIM,HSL, SHINYANG, - FAMILIES & CRONIES)


  4) Menjana lebih banyak peluang perniagaan untuk semua (WHERE GOT PELUANG. YOU PUNYA ADIK KAKAK SUDAH SAPU HABIS)


  5) Menyediakan peluang pendidikan untuk anak-anak kita (ADA PENDIDIKAN PUN TIDAK GUNA UNDER BN. TIADA KERJA DAN BUSINESS OPPORTUNITIES)


  6) Menjamin hak rakyat ke atas tanah mereka dipelihara (BANYAK TANAH RAKYAT KENA AMBIL KERAJAAN BN AND TAIP BROTHER, SISTERS, SONS, DAUGHTERS, IN-LAW/OUT LAW, COUSINS, ETC)


  7) Meningkatkan mutu dan kualiti hidup golongan yang miskin dan kurang bernasib baik (HI BRO, WHAT HAVE YOU DONE FOR LAST 30 YEARS)


  8) Memastikan mutu jalan raya, bekalan air dan elektrik, khidmat kesihatan dan perumahan sentiasa dipertingkatkan (MANA ADA DUIT UNTUK BUAT GOOD INFRASTRUCTURE. DUIT SUDAH MASUK POCKET SENDIRI. CONTRACT ALSO GIVEN TO CRONIES AND FAMILIES)


  9) Mempunyai rancangan jelas untuk memastikan Sarawak berada di landasan ke arah menjadi negeri terkaya di Malaysia (HA HA HA...YOU HAVE DONE NOTHING FOR LAST 30 YEARS. NOW YOU THINK ABOUT TO ENRICH PEOPLE. FORGETLAH. YOU AND YOUR FAMILIES GET MORE RICHER IF GIVEN ANOTHER 30 YEARS. SARAWAK PUN BOLEH YOU JUAL)


  9 intipati manifesto ini diharap akan dapat meyakinkan rakyat Sarawak untuk terus mengekalkan kerajaan Barisan Nasional sebagai kerajaan yang sah! (GUA TIADA YAKIN. GUA TIDAK PERCAYA LAGI. 30 YEARS IS ENOUGH FOR US UNDER TAIB AND HIS BN. CAKAP BANYAK BOHONG. BIKIN SAYA MARAH SAJA)
  April 9, 2011 11:14 AM

  ReplyDelete